Gootsteen Ontstoppen
Leiden

Wij verhelpen de verstopping in uw gootsteen!

Wij staan voor u klaar!

Gootsteen Ontstoppen Leiden

Gootsteen Ontstoppen Leiden? Komt het water in de gootsteen omhoog? Of hoort u een borrelend geluid uit de afvoer? Dat is vervelend, dan heeft u waarschijnlijk een verstopte gootsteen.

In veel gevallen gaat dit om een rioolverstopping. Dit is meestal niet niet zelf te verhelpen. De verstopping zit dan te diep in de afvoer of is te hardnekkig om zonder professioneel gereedschap te verhelpen.

Ontstoppingsbedrijf Leiden helpt u graag met de gootsteen ontstoppen. Onze monteurs beschikken over speciale apparatuur waarmee elke verstopping opgespoord en verholpen kan worden. De meeste verstoppingen kunnen wij binnen 30 minuten blijvend verhelpen!

Zit uw gootsteen verstopt? En wilt u een professioneel ontstoppingsbedrijf inschakelen om de gootsteen te ontstoppen? Neem dan gerust contact op via 071 203 35 50 om een afspraak in te plannen. Wij helpen u graag met de Gootsteen Ontstoppen Leiden!

Onze beloften.

R

3 maanden garantie

R

Geen voorrijkosten

R

24/7 spoedservice

R

Deskundige loodgieters

R

30+ jaar ervaring

R

Gratis offerte

Leiden Gootsteen Verstopping

Services

Ontstoppingsbedrijf Leiden

Afvoer ontstoppen

Gootsteen ontstoppen

Loodgieter

Ontstoppen

Ontstoppingsdienst

Riool ontstoppen

Wc verstopt

Gratis offerte

071 203 35 50

Kwartier van te voren werd ik gebeld door de monteur. Heldere communicatie, vriendelijk en heel netjes. Afvoer ontstopt en wat tips gekregen om het in de toekomst te voorkomen. Dik tevreden over de service.

Bas

Wij hadden last van een verstopping in het riool van onze nieuwe woning in Leiden. We zijn erg goed geholpen door een vriendelijke monteur van Ontstoppingsbedrijf Leiden.

Lilian

Eenvoudig telefonisch een afspraak gemaakt met de telefoniste. Binnen een paar uur was de loodgieter ter plaatse. In minder dan 45 minuten was de verstopping verholpen en was alles netjes opgeruimd. Bedankt Rens!

Ronald

Werkwijze Ontstoppingsbedrijf

1

Inspectie

De loodgieter inspecteert het te ontstoppen probleem.

2

Gratis offerte

De loodgieter stelt een gratis offerte op voor de ontstopping.

3

Ontstopping

Wanneer u akkoord gaat met de offerte wordt de verstopping direct opgelost.

Heeft u een verstopping?

Neem vrijblijvend contact op voor persoonlijk advies.

Leiden en omstreken

Ontstoppingsdienst Leiden

Bent u op zoek naar een professionele ontstoppingsdienst in Leiden voor het ontstoppen van uw verstopte gootsteen? Dan bent u bij ons aan het goede adres. De vakmannen van Ontstoppingsbedrijf Leiden helpen u graag.
Het maakt niet uit hoe erg de verstopping is, wij kunnen elke verstopping ontstoppen. Daarnaast helpen wij u graag met een rioolreiniging. Hierdoor gaan de afvoerbuizen langer mee en wordt de kans op een nieuwe verstopping geminimaliseerd.

Ontstoppingsdienst Leiden kan ook een rioolinspectie uitvoeren om de staat van de afvoerbuizen te beoordelen of een leidingbreuk op te sporen. Met onze apparatuur kunnen wij op de centimeter bepalen waar het lek zit. Zo weten wij precies waar we moeten graven.

U kunt ons dus ook bereiken voor het repareren, vervangen of aanleggen van riolering. Onze vakmannen beschikken over heel wat kennis en ervaring. Hierdoor weten zij goed hoe de riolering aangelegd moet worden om verstoppingen te voorkomen.

Leiden en omgeving is het werkgebied van Ontstoppingsdienst Leiden. Het maakt verder niet uit of u in Leiden zelf of daarbuiten woont, wij werken niet met voorrijkosten.

Heeft u een verstopte gootsteen? Of heeft u een ander afvoer- of rioolprobleem? Het maakt niet uit wat het probleem is, Ontstoppingsdienst Leiden helpt u graag. Neem gerust contact op voor een afspraak via 071 203 35 50.

Leiden Gootsteen Ontstoppen
Gootsteen Verstopt Leiden

Jaren Ervaring

Loodgieters Leiden
Gootsteen Ontstopping Leiden

Tot stand komen

Hoe ontstaan verstoppingen in de gootsteen?

Verstoppingen in de gootsteen ontstaan meestal in verloop van tijd. Dit begint dan met een kleine ophoping van vet, olie, of etensresten dat blijft kleven aan de binnenwand van de afvoer. Dit wordt hard als de afvoer niet gebruikt wordt en vormt een ophoping.
Deze kleine ophoping wordt groter doordat er steeds meer vet, olie, of etensresten aan vast blijven kleven of achter blijven steken. In het begin merkt u hier nog niks van, u merkt pas als de blokkade zo groot is dat het water er niet goed meer langs kan stromen.

Een verstopping in de gootsteen kan ook ontstaan doordat het riool verouderd is. Vroeger werd de riolering aangelegd met gresbuizen. Deze kunnen aan vervanging toe zijn en daarnaast is het mogelijk dat boomwortels er doorheen zijn gegroeid.

De boomwortels vormen dan een blokkade die leidt tot een verstopping. Daarnaast is het mogelijk dat de doorstroming van water belemmerd wordt doordat boomwortels zorgen voor een verhoging of verzakking van de rioolbuis. Zo ontstaat er dan een ophoping.

Tot slot kan een gootsteenverstopping ontstaan door een verkeerde aanleg van de keukenafvoer. Het is mogelijk dat buizen tegenschot hebben, dat er onnodig veel bochten zijn aangelegd, of dat twee buizen niet goed op elkaar aansluiten.

Zit uw gootsteen verstopt? En heeft u hiervoor de hulp nodig van een ervaren ontstopper? Bel dan naar 071 203 35 50 voor een afspraak met Ontstoppingsbedrijf Leiden.

Zelf aan de slag!

Zelf uw gootsteen ontstoppen

Wilt u zelf uw gootsteen ontstoppen? Dat is natuurlijk te proberen als de verstopping niet te diep in de afvoer zit. Een verstopte grondleiding is vrijwel niet zelf op te lossen. Dan moet de afvoerbuis ontstopt worden met een professionele rioolmachine.
Daarom is het belangrijk om er eerst achter te komen waar de verstopping zich bevindt. Vervolgens kunt u een methode kiezen om de verstopping te verhelpen.

Om u te helpen met de gootsteen ontstoppen hebben onze ontstoppers hieronder een paar methodes beschreven met instructies die u kunt volgen. Als het met deze methodes niet lukt, dan is het verstandig om een professioneel ontstoppingsbedrijf in te schakelen.

Bent u niet in staat om zelf de gootsteen te ontstoppen? Of heeft u hier geen tijd voor? maak dan gerust een afspraak met Ontstoppingsbedrijf Leiden door te bellen naar 071 203 35 50.

Leiden Loodgieter
Gootsteen Verstopping Leiden
Leiden Riool Verstopt
Gootsteen Ontstoppen Leiden

De welbekende ontstopper

Gootsteen ontstoppen met een plopper

De gootsteen ontstoppen met een plopper kan lastig zijn. Daarom heeft Ontstoppingsdienst Leiden hieronder uitgelegd hoe dit uitgevoerd moet worden om een plopper effectief te kunnen gebruiken. Hopelijk lukt het u om gootsteenverstopping te verhelpen.

De gootsteen ontstoppen met een plopper werkt als volgt:

Houdt de rubberen zuignap onder de warme kraan. Zo wordt het rubber flexibel en sluit de plopper beter aan op de gootsteen.

Zorg dat er een laagje water in de gootsteen staat en zet de plopper op de afvoer van de gootsteen. De rubberen zuignap moet de afvoer helemaal omsluiten, anders werkt het niet.

U kunt nu beginnen met het creëren van zuigkracht door de steel rustig naar beneden te duwen en vervolgens weer omhoog te halen.

Hard duwen is niet verstandig, dan kunt u de blokkade vaster duwen in de afvoer. Het gaat met een plopper om de terugtrekkende beweging.

Hopelijk lukt het u om voldoende zuigkracht te creëren om de blokkade los te maken en terug de gootsteen in te zuigen.

Niet gelukt? Dan kunt u proberen om de blokkade los te maken met soda. Hieronder kunt u meer lezen over deze ontstoppingsmethode.

Zuiveringszout

Verstopte gootsteen verhelpen met soda

De verstopte gootsteen verhelpen met soda is erg geschikt wanneer de verstopping bestaat uit een blokkade van vet, olie, en etensresten. Soda heeft namelijk een ontvettende en reinigende werking. Hierdoor komt het vuil los van de binnenwanden van de afvoer.
Het voordeel van soda is dat het een goedkoop en natuurlijk middel is dat niet schadelijk is voor de afvoer, uzelf, of het milieu. Hetzelfde geldt voor azijn. Ook azijn heeft een reinigende werking. Het is dus aan te raden om ook azijn te gebruiken voor een sterker effect.

De verstopte gootsteen verhelpen met soda gaat als volgt:

Doe een kop/glas soda en een kop/glas azijn in de afvoer van de gootsteen. Vul een emmer of grote bak met heet water en voeg hier ook een een kop/glas soda en een kop/glas azijn aan toe. Even roeren en dan kunt u de emmer of bak leeggieten in de gootsteen.

Het is aan te raden om de emmer of bak zo hoog mogelijk boven de gootsteen te houden. Zo komt het water met meer kracht in de gootsteen waardoor er meer druk komt op de blokkade. Hopelijk is dit voldoende om de verstopping weg te spoelen.

Vaak is de verstopping niet meteen verholpen. Dan heeft de soda en azijn nog de tijd nodig om in te werken. Wij raden u aan om dit een aantal uren of een nacht de tijd te geven.

Gelukt? Dan is het verstandig om gootsteen goed door te spoelen. Dit kunt u doen door de gootsteen te vullen met heet water en vervolgens de stop eruit te trekken. Eventueel kunt u eerst nog wat soda en azijn in de afvoer doen om de laatste resten los te maken.

Is het gootsteen ontstoppen met soda en azijn niet gelukt? Dan kunt u een ontstoppingsveer nog proberen om de gootsteen te verhelpen. Dit is wel een ontstoppingsmethode die niet zonder risico is. Wellicht is het verstandig om direct een ontstoppingsbedrijf in te schakelen.

Leiden Wc Verstopt
Leiden Ontstoppen Gootsteen
Riool Ontstoppen Leiden Veermachine
Riool Ontstoppingsdienst Leiden

Ontstoppingsveer

Gootsteen verstopping verhelpen met een veer

De gootsteen verstopping verhelpen met een veer is mogelijk wanneer de verstopping niet te diep in de afvoer zit. Een rioolverstopping is niet te ontstoppen met een simpele ontstoppingsveer van de bouwmarkt. Dan is een professionele veermachine nodig.

Deze methode is niet zonder risico. De kans is groot dat u vast komt te zitten of dat er schade ontstaat met het trekken en duwen aan de veer. Wij helpen regelmatig mensen die vast zitten met de veer of een lekkage hebben veroorzaakt door te lomp te trekken.

Ontstoppingsdienst Leiden raadt u daarom aan om erg voorzichtig te werk te gaan als u het toch wilt proberen. De gootsteen verstopping verhelpen met een veer gaat als volgt:

Stop het uiteinde (de kop) van de veer in de afvoer van de gootsteen en blijf voorzichtig doorduwen. U zult langs bochten moeten manoeuvreren. Dit kunt u doen door te draaien aan de veer zodat de kop voorzichtig langs de bocht geduwd kan worden.

Verstopping bereikt? Dan kunt u de blokkade afbreken van de binnenwand van de afvoer door voorzichtig te draaien, duwen, en trekken aan de veer. Nadien kunt u controleren of de afvoer weer goed functioneert door de kraan te laten lopen.

Als het water weer goed doorstroomt kunt u nog een kop/glas soda en een kop/glas azijn in de afvoer van de gootsteen doen. Dit even in laten werken om vervolgens een emmer met heet water (met een kop/glas soda en een kop/glas azijn) in de gootsteen te gieten. Zo kunt u de laatste resten van de verstopping losmaken en wegspoelen.

Is de gootsteen verstopping verhelpen met een veer niet gelukt? Dan is de verstopping te hardnekkig of bevindt deze zich te diep in de afvoer om zelf te verhelpen. Neem gerust contact op via 071 203 35 50 voor een afspraak met Ontstoppingsbedrijf Leiden.

Let op!

Vermijd deze ontstoppingsmiddelen

Wij raden u aan om het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen te vermijden. Deze middelen doen meer kwaad dan goed.

Onze monteurs maken vrijwel dagelijks mee dat ontstoppingsmiddelen geen effect hebben op hardnekkige verstoppingen. In veel gevallen zorgen deze middelen er juist voor dat de verstopping nog hardnekkiger wordt doordat het middel hard wordt en gaat klonten.

Ondertussen zorgt de bijtende werking van de chemicaliën ervoor dat er blijvende schade aangericht wordt aan de afvoerbuis. Deze bijtende werking is zo krachtig dat u er ook een chemische verbranding van kunt krijgen of geïrriteerde luchtwegen (hoesten, benauwdheid).

Als laatste wordt het rioolwater vervuild deze chemische ontstoppingsmiddelen. Het milieu en de waterzuivering wordt hierdoor onnodig belast met de afbraak van chemicaliën. In Nederland moeten we het gebruik van chemische ontstoppers zoveel mogelijk voorkomen.

Verstopping Gootsteen Leiden
Ontstoppen Gootsteen Leiden
Verstopping Riool Leiden
Loodgieter Leiden

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen van verstoppingen in de gootsteen

De meeste gootsteenverstoppingen ontstaan door het ophopen van vet, olie en etensresten in de afvoer.
Veel mensen denken dat vloeibaar vet/olie wel weggespoeld wordt door het water maar dat is helemaal niet zo. Vetten en oliën stollen in de afvoer waardoor dit blijft kleven aan de binnenwand en etensresten eraan vastgeplakt zitten.

De meest belangrijke tip om een gootsteenverstopping te voorkomen is daarom dat u rekening houdt met wat er door de gootsteen gespoeld wordt. Met afwassen is het aan te raden om borden en pannen eerst goed leeg te maken in de groene container.

Daarnaast is het belangrijk om de afvoer regelmatig goed door te spoelen. Dit kunt u doen door de gootsteen te vullen met heet water en vervolgens de stop eruit te halen. De druk van het water neemt dan het vuil in de afvoer mee.

U kunt ook eens in de zoveel tijd een kop/glas soda en een kop/glas azijn in de afvoer doen om de afvoerbuizen te ontvetten en te reinigen. Zo voorkomt u dat vet, olie, en etensresten zich ophopen in de afvoer.

Wilt u zeker weten dat u geen last meer heeft van verstoppingen of een vieze rioollucht in huis? Dan kunt u uw afvoer en riolering laten reinigen door een ontstoppingsbedrijf. Dan blijven de afvoerbuizen mooi schoon waardoor deze ook langer mee gaan.

Jarenlang ervaring

Een professionele ontstoppingsdienst

Zoekt u een professionele ontstoppingsdienst? Wij helpen u graag! Neem gerust contact op met een collega van Ontstoppingsbedrijf Leiden is een professioneel ontstoppingsbedrijf dat elke verstopping kan verhelpen.
Daarnaast kunnen wij helpen met andere afvoer- en rioolwerkzaamheden. Denk hierbij aan een rioolreiniging of rioolinspectie. Wij kunnen de riolering ook repareren, vervangen of aanleggen. Wij hebben veel ervaring mee en weten door ons werk als ontstoppingsdienst ook hoe de riolering gelegd moet worden om verstoppingen te voorkomen.

Wij hanteren eerlijke en marktconforme tarieven. Uiteindelijk zijn de de kosten afhankelijk van; de ernst van de verstopping, het aantal arbeidsuren, eventuele inspecties, de uitgevoerde reparaties, en de machinekosten.

Voordat wij aan de slag gaan met onze werkzaamheden doen wij onderzoek naar het probleem en ontvangt u van ons een prijsopgave. Zo weet u precies wat u kunt verwachten. We starten pas zodra u akkoord bent. Bij ons heeft u geen financiële verrassingen achteraf.

Heeft u een verstoping? En wilt u de hulp van Ontstoppingsbedrijf Leiden inschakelen? Maak dan gerust een afspraak met één van onze vakmannen via 071 203 35 50.

Leiden Ontstoppingdienst
Riool Ontstoppen Leiden Veermachine

Transparant

Tarieven Ontstoppingsbedrijf

Start tarief

Het vooronderzoek en het oplossen van de verstopping.

Een eenvoudige verstopping is binnen een halfuur opgelost.

R

Halfuur arbeid

R

Inclusief btw

98

Na start tarief

Verstopping niet opgelost binnen het eerste halfuur?

Dan rekenen we verder per kwartier.

R

Per extra kwartier arbeid

R

Inclusief btw

30

Garantie

Keert dezelfde verstopping binnen 3 maanden terug?

Dan lossen wij de verstopping gratis voor u op!

R

3 maanden garantie

Gratis prijsopgave

Ontstoppingsbedrijf Leiden
tot uw dienst

Heeft u te maken met een verstopping? Dan kunt u op Ontstoppingsbedrijf Leiden rekenen! Wij kunnen elke verstopping verhelpen. Neem gerust contact op met onze telefoniste om een gratis prijsopgave te ontvangen.

Bel ons vandaag: 071 203 35 50

Verstoppingen verholpen

Jaren ervaring

Ervaren loodgieters

Onze dienstverlening

Services Ontstoppingsbedrijf

Riool Ontstoppen Leiden

Is uw riool verstopt geraakt? Wij staan voor u klaar! Maak gerust een afspraak met een collega!

Ontstoppingsbedrijf Leiden

Heeft u een verstopping? Neem dan contact op met Ontstoppingsbedrijf Leiden!

Afvoer Ontstoppen Leiden

Een verstopping in uw afvoer? Dat is vervelend. Neem contact op en wij verhelpen uw verstopping!

WC Verstopt Leiden

Zit uw toilet verstopt? Maak dan snel een afspraak en wij komen binnen
no-time bij u langs!

Loodgieter Leiden

Op zoek naar een loodgieter die uw riool- of afvoerproblemen kan verhelpen? Neem contact op!

Gootsteen Ontstoppen Leiden

Gootsteen verstopt? Wij kunnen u hiermee helpen! Vraag een offerte aan bij onze telefoniste.

Wie zijn wij?

Over Ontstoppingsbedrijf Leiden

Ontstoppingsbedrijf Leiden is al sinds 1992 actief met het effectief verhelpen van afvoer- en riool problemen. Hierbij zijn wij vooral bezig met het ontstoppen van verstoppingen. Het maakt niet uit wat voor verstopping u heeft, wij kunnen u helpen.

Ontstoppingsbedrijf Leiden kan u, naast het verhelpen van verstoppingen, ook helpen met andere afvoer- of rioolwerkzaamheden. Denk hierbij aan een rioolinspectie, rioolreiniging, of het vervangen/aanleggen van de riolering.

Heeft u last van een verstopte afvoer of riool? Of heeft u een ander afvoer- of rioolprobleem? Ontstoppingsbedrijf Leiden staat voor u klaar! Neem gerust contact op voor een afspraak via 071 203 35 50!

Vraag & Antwoord

Frequently Asked Questions 

Hoe gaat Ontstoppingsbedrijf Leiden te werk?
Als u belt voor een afspraak met Ontstoppingsbedrijf Leiden, dan wordt er een tijdsblok afgesproken. U kunt de monteur binnen dit tijdsblok verwachten.

Tijdens de afspraak wordt het probleem eerst onderzocht. In geval van een verstopping kijken we waar de verstopping zich bevindt en met welke ontstoppingsmethode dit het best opgelost kan worden.

De monteur maakt vervolgens een prijsopgave en bespreekt deze met u. Als u akkoord bent met de prijsopgave, dan start de monteur met de besproken werkzaamheden.

Heeft u nog vragen over onze manier van werken? Neem dan gerust contact op met een collega van Ontstoppingsbedrijf Leiden via 071 203 35 50.

Kan ik mijn afspraak annuleren?
Ja, annuleren is mogelijk maar wij adviseren wel om uw situatie nog eens goed te bespreken. Een verstopping die zonder reden verdwenen is komt vaak terug. Het kan daarom verstandig zijn om de afvoer door te laten spuiten.

Wilt u uw afspraak annuleren? Bel dan zo spoedig mogelijk naar 071 203 35 50.

Op welk moment kan ik de monteur verwachten?
Als u belt voor een afspraak, dan wordt er een tijdsblok afgesproken. U kunt de monteur van Ontstoppingsbedrijf Leiden binnen dit tijdsblok verwachten.

Het is mogelijk dat een eerdere klus iets langer duurt dan gepland. Indien de monteur hierdoor later is dan het geplande tijdsblok, dan wordt u opgebeld ter informatie.

Hoe lang duurt een ontstopping gemiddeld?
Hoe lang het duurt om een verstopping te verhelpen hangt af van de ernst van de verstopping. Geen enkele verstopping is hetzelfde.

Over het algemeen lukt het om de verstopping te verhelpen binnen 30 á 45 minuten. Soms loopt het nog iets uit maar dan is het wel echt een hardnekkige verstopping.

Tijdens het onderzoek wat de monteur uitvoert, wordt er een inschatting gemaakt van de benodigde arbeidstijd. Dit wordt met u overlegd samen met de prijsopgave. Het ontstoppen begint pas nadat u akkoord hebt gegeven op de prijsopgave.

Wat kost het om mijn verstopping te verhelpen?

Elke verstopping is anders. Zo ook de kosten. U kunt de tarieven vinden op onze website. De monteur maakt altijd vooraf een vrijblijvende prijsopgave. We starten pas met ontstoppen wanneer wij akkoord hebben van u.

Bekijk onze tarieven pagina voor een indicatie van de kosten.

Hoe kan ik afrekenen?
Het is mogelijk dat een verstopping binnen een paar maanden terugkomt. In sommige gevallen heeft u dan garantie. Bespreek met de monteur ter plekke wat voor u van toepassing is.

Heeft u te maken met een terugkerende verstopping? Schroom dan niet om contact op te nemen via 071 203 35 50.

Ontvang ik een factuur?

Jazeker, deze ontvangt u via de mail. Dit kan soms 24 uur duren.

Zit er garantie op de ontstopping?
Het is mogelijk dat een verstopping binnen een paar maanden terugkomt. In sommige gevallen heeft u dan garantie. Bespreek met de monteur ter plekke wat voor u van toepassing is.

Heeft u te maken met een terugkerende verstopping? Schroom dan niet om contact op te nemen via 071 203 35 50.

Welke werkzaamheden voert Ontstoppingsbedrijf Leiden uit?
Onze vakmannen kunnen alles wat op het riool is aangesloten ontstoppen. Het maakt dus verder niet uit of het uw toilet, gootsteen, wastafel, douche, bad of het riool zelf is. Wij kunnen u binnen no-time helpen!

Naast het verhelpen van verstoppingen kunt u ons ook bereiken voor het inspecteren, reinigen, repareren en vervangen van uw riool. Wij staan voor u klaar!

Wilt u onze hulp inschakelen? Neem dan contact via 071 203 35 50 om een afspraak in te plannen. Wij komen graag bij u langs om uw situatie in kaart te brengen.

In welk gebied zijn jullie werkzaam?
Ons werkgebied omvat Leiden en wijde omstreken. Het maakt voor ons niet uit waar u woont. Wij rekenen geen voorrijkosten!